Domů / Reportáže / Loštické policejní manévry
Loštické policejní manévry

Loštické policejní manévry

Obec Loštice získala věhlas především díky vynikajícím Olomouckým tvarůžkům. Od minulé soboty je známá také díky geocachingu. Místní obyvatelé přivolali jednotky záchranného systému, protože se jim zdáli podezřelí tři mladíci, kteří se motali okolo autobusové zastávky. V reportáži ČT uvidíte, jaké manévry zde kvůli keši probíhaly.

Celá věc by se mohla zdát úsměvná, ale ono to tak docela není. Trochu mě napadá paralela s Německem, kde je kvůli takovýmto případům vyslovený zákaz zakládat keše poblíž vlakových nádraží. Tahle loštická záležitost, myslím, nepadá jenom na vrub ownera. V tomhle případě hraje zřejmě nezanedbatelnou roli lhostejnost některých kačerů při vyzvedávání a ukládání krabičky u čekárny.

Nedávno jsem se setkal s jednou keší, kde ownerka píše v listingu, aby se prostřednictvím keše netrejdovaly předměty, protože ji někdo neustále vykrádá. Že by důvod byl stejný? Díky lhostejnosti někoho z nás objevil mudla krabičku a teď se na ní pase?

Pokud my, kačeři, nebudeme mít elementární disciplínu a nebudeme dodržovat základní pravidla, pak se nám bude čím dál tím častěji stávat, že naše keše budou vykrádány a že budeme dříve nebo později čelit dalším restrikcím při zakládání keší, které nás budou při naší báječné hře otravovat. A to přece nechceme. Sáhněme si každý do svědomí.

One comment

  1. Jo tak to mě hodně rozesmálo 🙂

Scroll To Top