Domů / Soutěže / Padlo 15 ikon! Soutěžní geocoin má svého majitele
Padlo 15 ikon! Soutěžní geocoin má svého majitele

Padlo 15 ikon! Soutěžní geocoin má svého majitele

Hodně vody uplynulo od doby, kdy jsme měli možnost navštívit „náš“ gigáč v Plumlově a zároveň se pokusit o nemožné. Totiž získat v jednom jediném dni třináct ikon za odlov třinácti různých typů keší a dostat se tak na vrchol světových geocachingových statistik. My jsme podpořili tuto možnost vyhlášením soutěže o limitovaný Great Moravia geocoin pro vítěze. Tedy pro toho, kdo nám pošle nejlepší reportáž o úspěšném odlovu třinácti ikon sledovaných ve statistikách a ještě přidá jako bonus LABku a Waymark.

S nedočkavostí jsem si po skončení GIGA eventu Great Moravia a eventu GPS MAZE EUROPE projížděl onu statistiku s počtem odlovených ikon v jediném dni. Díky tomu, že oba tyto „velké“ eventy byly rozprostřeny do tří dnů, vycházela teoretická možnost odlovu na jeden každý z těchto tří dnů. Koneckonců jsme v našem článku Třináct ikon v jeden jediný den! přinesli i návod na to, jak to zvládnout.

Dva dny po skončení eventů Great Moravia a GPS MAZE EUROPE 2017 se ve statistikách objevily tři nicky se třinácti ikonami na kontě za jeden jediný den

První borec s třinácti zalogovanými ikonami na sebe nenechal dlouho čekat. Hned druhý den po skončení zmíněných eventů se ve statistikách objevil kešer s nickem urzu. Ještě ten den jsem ho kontaktoval s dotazem, zda ví o soutěži, ve které se hraje o limitovaný geocoin a nechtěl by tedy poslat do redakce soutěžní článek o odlovu třinácti ikon. Jeho reakce byla k mému překvapení mírně řečeno vlažná a nabyl jsem z komunikace s ním dojmu, že nestojí ani o geocoin, ani o publicitu.

Další dva nicky se ve statistikách objevily den nato. Nick seedcorp možná není úplně nutné představovat, ale přesto, pokud by ho někdo neznal: seedcorp je geocachingový „pivní táta“, který pořádal a pořádá pro kačery eventy s pivní tématikou. Zejména návštěvy malých pivovarů a mini pivovarů, spojené s degustací, případně s prohlídkou pivovárků a odborným výkladem o výrobě a typech piv. Protože seedcorpa znám ještě z doby, kdy jsem přebýval v matičce Praze, dělal jsem si naděje, že ho přesvědčím, aby se podělil o to, jak se dá těch třináct kousků za 24 hodin zvládnout. Naděje však byly marné, moje přesvědčování nepadlo na úrodnou půdu.

Zbývala tedy poslední šance k tomu, abyste se jako čtenáři mohli alespoň od jednoho kačera dozvědět, jak se to celé vlastně dá zvládnout. Oslovil jsem tedy třetího a posledního kačera lovícího pod nickem Dennyšák_a_Baty, jestli ví o naší soutěži a chtěl by se jí tedy zúčastnit. Jeho rychlá odpověď mi vyrazila dech: „Ahoj, reportaz uz je napsana, vecer doladim a poslu, jsem po a ut mimo domov. Denny“. Bomba. Našel se někdo, kdo četl můj článek a cíleně šel do tohoto bláznivého podniku. Možná proto, aby si něco dokázal, možná, aby získal ten nádherný kus železa, který je určen vítězi soutěže. Ve středu mi přistál v kompu Dennyho článek, v dalších dnech fotky z odlovu a během několika málo dní byla připravena reportáž o tom, jak se loví třináct ikon. Tu si ostatně budete moct přečíst hned v následujícím příspěvku.

Pro klid v duši jsem ještě obeslal několik ownerů a pořadatelů eventů, jestli by mohli překontrolovat logbooky u keší, které navštívili ti, co mají na kontě onu magickou třináctku. Bylo mi jasné, že kontrola logbooků GIGA, MEGA a MAZE s tisícovkami logů bude z oblasti sci-fi, ale co, prostě jsem to zkusil. Výsledkem byl alespoň celkem pěkný rozbor, který mi poslali chlapi z GEOOL pozorjedmarram.cz. Pro zajímavost ho přikládám v následujících řádcích:

Ahoj,
k otázce 13 ikon za jeden kalendářní den: GIGA nebyl nonstop, logování bylo oficiálně od 9 do 21 hod., v reálu v sobotu od 8:30 do 21:30, v neděli zhruba od 8:30 do 12:30. Podepisovalo se na ruční papír, archy cca A4, bez konkrétního data a času. Protože občas pršelo, archy se nosily vysušit do kryté místnosti, tedy nelze jednoznačně říct, kdy kdo fyzicky zalogoval a pročítat přes 3.500 logů je docela namáhavá práce. Ale to nevadí, pojďme se podívat, co vše hráči zalogovali. Tři „kolegové“ mají na kontě 13 keší za den.

seedcorp – dle project-gc.com to má odlovené 2. 9. 2017, ten den má i německý ME Prora 2017 – Kubb Cup , jako jedinou německou keš, a asi 60 keší mezi Prahou a Prostějovem přes Svratku a Brno. Den předtím logoval v Praze, den potom se vraceli vrchem přes Hradec do Prahy, celá parta. Ano, šlo to asi stihnout, je to obdivuhodný výkon, dle maps.google.com je cesta přes 10 hodin bez zastávek, ale mají odlovené i centrum Brna a ne zrovna jednoduché keše včetně CITO na Rohlence ve 13 hod. Zajímavé je, že spolucestoval kapicka.guttulla má v logu webcam uvedeno „Ve složení Šorinka, Seedcorp, Ar-Ki a já jsme se vydali na Moravu s plánem přeplnit Diverse odznak o dva kousky, tzn. odlovit 12 typů keší za den – ten třináctý jsme raději nechali na příště, ono to Německo bylo dost daleko ;-)“ … tedy minimálně rozpor v logování posádky jednoho auta.
Nevím, kdy bylo možné logovat v Německu, pokud nonstop, mohli tam být po půlnoci a pak jet bez jediné dálniční keše až do Prahy, kde začali lovit a tak to mohli dát.

urzu to má odlovené 3. 9. 2017 – dle logů jeli Prostějov, Olomouc, Hradec, Praha … jediná německá keš právě ME.

Dennyšák_a_Baty – odloveno 3. 9., tedy pokud vyjeli hned po zalogování v 9h z Plumlova, tak celkem zázračně dali CITO Prora 2017 – Ein sauberes Königreich v 10 h, to musela být velmi svižná jízda, mnozí to nedají ani letadlem.

Závěr nechám na Tobě ;).

Michal alias pozorjed

Ahoj,

já ještě doplním, že logbooky z obou doprovodných eventů a CITO mám naskenované. Na CITO jsem urzu zkusil najít, ale je to pěkná pakárna. Klidně je poskytnu, ostatně jakmile se k tomu dokopu, tak je dám i přímo k listingům.

Martin (marram.cz)

 

Vzhledem k tomu, že v boji o hlavní cenu soutěže v konečném důsledku zůstal jediný finalista, má smysl řešit jen to, jestli to opravdu dal. Ostatně to můžete posoudit, až si přečtete zmíněnou reportáž. Z našeho pohledu je všechno v pořádku a tak zasíláme limitku dvojici Dennyšák_a_Baty.

 

Těsně před publikací článku jsme zjistili, že z původní trojice mají na kontě třináct ikon už jen dva nicky

 

A zajímavost nakonec. Před zveřejněním tohoto textu jsem si ještě jednou zkontroloval statistiky, a co jsem zjistil: Z původní trojice jsou aktuálně na špici se třinácti ikonami už jen seedcorp a Dennyšák_a_Baty. Kačer urzu má aktuálně „pouze“ 11 odlovených keší v jednom jediném dni. Z nějakého důvodu mu najednou chybí MEGA event a letterbox. Pátrat po důvodech ale nemá smysl. Geocaching je pořád jenom hra a každý ji hraje, jak umí.

Scroll To Top