Domů / Soutěže / SOUTĚŽ: Dvanáct ikon za jediný den, to je výzva!!!
SOUTĚŽ: Dvanáct ikon za jediný den, to je výzva!!!

SOUTĚŽ: Dvanáct ikon za jediný den, to je výzva!!!

Na konci června vyšel v našem magazínu článek Flying Circus post mortem, kde jsme psali o mimořádném a jedinečném eventu GPS MAZE EUROPE, který proběhne začátkem letošního září. Díky tomuto eventu, který má svou vlastní ikonu, se všem kačerům naskytne jedinečná příležitost odlovit v průběhu jediného dne dvanáct typů keší. My jsme se tuto výzvu rozhodli podpořit a vyhlásili soutěž, kde každý, kdo v průběhu neděle 8. září 2013 odloví kompletní sérii dostupných ikon a pošle nám do redakce reportáž z odlovu, bude zařazen do finále. Dva nejlepší reportéři pak budou odměněni geocoinem GPS MAZE EXHIBIT.

 

MAZE geocoin gold - cena pro vítěze

MAZE geocoin gold – cena pro vítěze

MAZE geocoin nickel - cena za druhé místo

MAZE geocoin nickel – cena za druhé místo

 

Odlov téměř všech typů keší se pravděpodobně bude týkat Prahy a okolí, protože GPS MAZE EUROPE se koná v pražské Stromovce a nejjednodušší tedy bude odlovit ostatní keše někde poblíž. Ne vždy to ale bude pro všechny tak jednoduché. Problémy s odlovem mohou pro někoho nastat v okamžiku, kdy zjistí, že v Praze nemá co lovit. Například virtuálky si kdekdo ze svého kačerského rybníčku vylovil už dříve. A pak se logicky musí poohlížet po jiné, vzdálenější. Podobně tomu bude i s webcam kešemi, kterých už je taky jako šafránu. Níže vám přinášíme vodítko, jak postupovat, abyste při odlovu všech dvanácti typů keší byli úspěšní.

 

Traditional

Tradiční keš. Tady asi není potřeba žádné rady. Tradičku odloví každý začátečník, takže variant k odlovu bude pro každého bezpočet.

 

MultikešMultikeš. Je dobré se připravit na některou multinku už doma. Vyhlédnout si keše, které nemají zbytečně mnoho zastávek, prostě jednoduché a krátké multiny, které nebudou při odlovu zbytečně zdržovat.

MysteryMysterka. Podobně jako u multiny tady pomůže dobrá domácí příprava. Vyplatí se vyluštit si jednu nebo pro jistotu raději dvě či tři mysterky už doma, aby byl odlov stoprocentně úspěšný. Nejlepší je vyhlédnout si takové, které budou mít na konci ověření souřadnic a kde si půjdete pro finálku najisto.

Virtual-Cache-273x300Virtuální keš. Je to starší typ keše, který se již dlouho nepublikuje. V České republice najdeme však dva pozůstatky, které se nalézají v Praze. Jedna je na Karlově mostě a druhá na Staroměstském náměstí. Řada z nás má ale obě pražské virtuálky odlovené a tak nám nezbyde nic jiného, než vypravit se za nejbližší virtuálkou do zahraničí. Nejbližší a nejrychleji dosažitelné keše tohoto typu jsou v okolí Lipska na dálnici a u dálnice ve směru na Prahu. Jiné varianty vzhledem k časové náročnosti v podstatě nepřipadají v úvahu, protože úplně nejbližší virtuálka je sice hned za Drážďanami nedaleko obce Räckelwitz, museli byste se k ní však ponořit s potápěčskou výbavou až do hloubky 34 m.

WebcamWebcam keš. Stejně jako virtuálky se tyto keše již nepublikují, proto je jich taky celkem omezený počet k odlovu. Přímo v Praze je jedna na Zbraslavi, v nejbližším okolí Prahy je najdete v okolí Kladna, v Kolíně, Teplicích nebo v Jičíně.

EarthCacheEarthcache. Tady existuje hned několik možností. Úplně nejblíže konání MAZE se nalézá earthka Pahorek Pecka. Pro ty zhruba čtyři stovky kačerů, kteří již tuto earthku mají zalogovanou, existuje v Praze celá řada dalších možností a je na každém, jakou si vybere. 

WherigoWherigo. Na území hlavního města je k dnešnímu dni publikováno asi 35 wherigo keší, takže je z čeho vybírat. Nejblíže jsou keše na Letné a v Tróji. Otázkou ovšem je, zda to budou ty pravé k rychlému odlovu. Rozhodnutí je na vás.

LetterboxLetterbox. U letterboxu platí obdobné pravidlo, jako u multin a mysterek. Důkladná domácí příprava je 80 % úspěšného a rychlého odlovu. Keší tohoto typu je po Praze docela velké množství, jen je potřeba vybrat tu správnou, aby nezabrala moc času.

EventEvent. Klasický event se může stát pro každého z nás velkým problémem. Je sice pravda, že nedaleko dějiště MAZE je v neděli hned několik eventů. Je však třeba mít na zřeteli, že kvůli očekávanému obrovskému množství návštěvníků, kteří by rádi zalogovali co nejvíc subeventů, se vám odlov tohoto typu nakonec může protáhnout kvůli čekání ve frontě na logbook. Proto doporučujeme soustředit se na ty eventy, kde je nižší pravděpodobnost vysoké účasti, nebo prostě navštívit všechny eventy, které se v neděli navštívit dají. Jak se říká: Když se střelí do hejna vrabců, to by bylo, aby alespoň jeden nepadl.

gpsAdventuresMAZE. Jediný svého druhu široko daleko je GPS MAZE EUROPE. Tady nemusíte nic řešit. Tento event je v Evropě unikátní a spoustu lidí láká nová ikona do statistik, proto doporučujeme vyhradit si na MAZE víc času, protože tento typ eventu bude vzácnější než megaevent.

Mega-eventMegaevent. Stejně jako MAZE. Nikde jinde žádný megáč v dohledu, takže volba padne celkem jasně na GEOCOINFEST EUROPE 2013.

 

CITOCITO. Úklid Stromovky je logickým vyústěním třídenního řádění evropského geokačerstva a pro vás je zdejší CITO nejsnazší cestou k dosažení vašeho cíle – 12 ikon do statistik.

 

Vyzbrojeni radami tedy neváhejte, včas zasedněte k počítači a všechno dobře a do detailu naplánujte. Jen tak je možné se dobrat kýženého výsledku a v neděli večer se pyšnit dvanácti různými ikonami odlovenými v jednom jediném dni. Koneckonců den má 24 hodin, což se celkem hezky dělí dvanácti, takže na odlov všech keší máte v průměru dvě hodinky. To je celkem slušný výhled.
Na vaši reportáž budeme čekat přesně týden, tedy do neděle 17. 9. 2013. Nejlepší reportáže z odlovu pak uveřejníme v našem magazínu. Těšíme se, že se s námi podělíte o své zážitky.

One comment

  1. Osobně si myslím, že je to nesmyslná honba za statistikami, ale proti gustu, žádnej dišputát. Jeden kamarád kačer má ve svém podpisu na fóru zhruba toto: „lovte tak, aby vás to bavilo, zakládejte tak, aby to bavilo ostatní“ – to je myslím úplně nejsprávnější postoj 🙂

Scroll To Top