Domů / Tipy redakce / Honba za suvenýry
Honba za suvenýry

Honba za suvenýry

Kačeři, kteří loví převážně doma a nenavštěvují zahraničí, nemívají na svém kontě mnoho suvenýrů. To se dá nyní snadno změnit.

Co je to suvenýr?

Jedná se vlastně o jakousi obdobu pohlednice, kterou si turista zakoupí při své cestě do zahraničí, a pak si ji doma schová do sbírky, aby se v ní mohl později přehrabovat a vzpomínat, kde všude byl a co tam všechno zažil. Geocachingový suvenýr není pohlednice v pravém slova smyslu. Není to pohled, který známe z trafik a informačních center. Je to jakási jeho elektronická alternativa. Groundspeak přiděluje tyto suvenýry jednak za odlov libovolné keše v dané zemi (pokud pro tuto zemi byl vytvořen) a dále za odlov keší, o kterých V Groundspeaku rozhodli, že jsou natolik výjimečné, že za odlov téhle neobvyklé keše bude lovec odměněn. Vždycky jsou to keše, které jsou něčím zajímavé. Například výročím, ke kterému se vztahují, nebo výjimečností akce či keše samotné.

Suvenýry států a zemí

Svůj vlastní suvenýr má mnoho států.

Suvenýr ČR Suvenýr Slovensko Suvenýr Rakousko Suvenýr South Africa Suvenýr Japan

 

USA, Kanada a Austrálie sdružují několik států. Proto byly suvenýry vytvořeny pro každý stát zvlášť. Podobně je tomu i v Německu, kde se firma Groundspeak rozhodla vytvořit suvenýr pro každou spolkovou zemi, nebo v Irsku, kde má každé hrabství svůj unikátní suvenýr.

Suvenýr New York Suvenýr Texas Suvenýr Bayern Suvenýr Berlín Suvenýr Dublin

 

Výroční suvenýry

Suvenýry nejsou pouze lokální, ale i časově odlišené. Výroční suvenýry jsou lovci přidělovány za nález keše v den, který je nějakým způsobem významný z hlediska historie geocachingu. Další suvenýry mohou kačeři získat, pokud se rozhodnou ulovit keš v den, který je zajímavý například numerologicky.

Suvenýr 10-10-10 Suvenýr 12-12-12 Suvenýr Int.geocaching day Suvenýr Int.geocaching day 2012 Suvenýr GCBP2012

 

Suvenýry výjimečných eventů nebo výjimečných keší

Tyto suvenýry jsou přidělovány za účast na některých mimořádných geocachingových akcích. Můžeme připomenout například CITO suvenýr, který kačeři dostali, pokud během měsíce dubna navštívili libovolný CITO event. Dalším příkladem je třeba suvenýr, přidělený všem účastníkům loňského Mega-eventu ve Velké Bystřici.
Další možností, jak získat nový suvenýr do sbírky, je navštívit některou z unikátních keší, jako je například triáda Geocaching Headquaters, Original geocache location a Project A.P.E. cache Mission 9: Tunnel of Light. Tento typ suvenýrů však k nám do Evropy zatím ještě nepronikl.

Suvenýr CITO2013 Suvenýr MM2012 Suvenýr HQ Suvenýr Original Cache Location Suvenýr going APE

 

Teď mají všichni kačeři jedinečnou příležitost získat skvělý kalendář suvenýrů. Pokud lovec během srpna uloví každý den aspoň jednu keš, dostane denně jeden unikátní suvenýr do sbírky.

Srpen se nezadržitelně blíží, tak si nezapomeňte návštěvy keší dobře naplánovat, pokud nechcete, aby vám ve vašem „advenťáku“ nějaký ten bonbónek chyběl. Bez něj totiž celý kalendář nebude mít tu pravou hodnotu!

Pochlubte se v komentářích k tomuto článku, jaké jsou vaše úspěchy se sbíráním suvenýrů. Kdo z vás je největší sběratel a má na svém kontě nejvíce virtuálních pohlednic?

One comment

  1. Tak šílenství skončilo 🙂 31 obrázků je ve statistice a konečně jsem hodil večer nohy na křeslo a dal si oddych místo upalování za krabičkou. No to bylo trochu negativistické takže ono to bylo vážně faj… pro kačera z menšího města celkem honička a vydržet 31 dní mi pomohla týdenní dovolená… bez ní by to asi bylo ouvej neb ke dnešnímu dni mi tu zbývají opravdu jen T5 krabičky a jedno wherigo a jedna zapeklitá mysterka jinak nemám téměř do 20 km od HC ani krabku… což je ale na druhou stranu pěkná bída… 🙂
    Holt bude chvilku oddech…

Scroll To Top