Domů / Tipy redakce / Halloweenský suvenýr „Ducha nenalezených keší“
Halloweenský suvenýr „Ducha nenalezených keší“

Halloweenský suvenýr „Ducha nenalezených keší“

Groundspeak nedávno rozeslal kačerům s prémiovým členstvím e-mail s tímhle příběhem:

Jeden návštěvník v sídle geocachingu nedávno sdílel mrazivý příběh:
Byl jsem nedaleko odtud na pěší túře, když vtom se mi zjevil strašidelný přízrak. Průhledná postava byla uvězněna v ammo boxu.
„Jsi snad duch?“ Zeptal jsem se. Duch neodpověděl, ale ukázal dopředu svým perem.
„Chtěl jsi mi ukázat keše, které jsem dosud nenašel? Ty proklaté skrýše, které mě straší v mých snech?“
Duch kývl hlavou, jako by souhlasil. Potom zdánlivě ze vzduchu vyčaroval logbook. V logbooku bylo napsáno: „Podívej se na mě. Jsem Duch nenalezených keší. Straším tě za nenalezené skrýše. Za ty, které jsi v minulosti nehledal. Za ty, které jsi sice hledal, ale nenašel a logoval DNF. A straším i za ty, které ani nevíš, že existují.
NAJDI JE! Osvoboď mě od těchto strašidelných skrýší.

Duch nenalezených keší potřebuje naši pomoc! Najdi keš a nebo se zúčastni eventu ve dnech 29.-31. října, abys osvobodil Ducha nenalezených keší z jeho vězení a odemkl tak suvenýr „strašidelných skrýší“.

(Zdroj: blog.geocaching.com)

 

Vy, kdo jste sběratelé suvenýrů si tedy nezapomeňte do svých kalendářů poznamenat tento termín, který je spojený se svátkem Halloween. Ještě v průběhu října pak mohou prémioví členové očekávat další zprávu s podrobnostmi o tomto halloweenovém suvenýru. Běžným členům zprostředkujeme informace na stránkách našeho magazínu, aby ani oni nebyli o něco ochuzeni.

 

Co je vlastně Halloween?
Název vznikl zkrácením anglického „All Hallows‘ Evening“, tedy „Předvečer všech svatých“. Je to anglosaský lidový svátek, který se slaví 31. října, tedy den před křesťanským svátkem Všech svatých, z jehož oslav se vyvinul v Irsku.

Děti se oblékají do strašidelných kostýmů a chodí od domu k domu s tradičním pořekadlem „Trick or treat“ (Koledu, nebo vám něco provedu – v Americe typické pomalovávání automobilů, dveří, zubní pasta na dveřích…) a „koledují“ o sladkosti. Svátek se slaví většinou v anglicky mluvících zemích, převážně v USA, Kanadě, Velké Británii, Irsku, Austrálii, Novém Zélandu aj.

Tradičními znaky Halloweenu jsou vyřezané dýně se svíčkou uvnitř, zvané jack-o‘-lantern, dále čarodějky, duchové, černé kočky, košťata, oheň, příšery, kostlivci, sovy, výři atd. Typickými barvami jsou černá a oranžová.

V České republice nejde o tradiční svátek. Některé domácnosti si před dům symbolicky dávají jack-o‘-lantern, ale ani tyto domácnosti nejsou obvykle připravené na „koledu“ trick-or-treating, a do Halloweenu se tím pádem nezapojují.

(zdroj: cs.wikipedia.org)

 

Scroll To Top