Domů / Soutěže / Rekord třinácti ikon odolal!
Rekord třinácti ikon odolal!

Rekord třinácti ikon odolal!

Při příležitosti pořádání GPS MAZE EUROPE v Praze jsme vyhlásili soutěž o nejlepší reportáž z odlovu dvanácti typů ikon, který bylo výjimečně možné uskutečnit během jediného dne. Rozhodli jsme se udělit dvě ceny. Cenu redakce za reportáž o úspěšném odlovu a cenu čtenářů, o kterou mohli soupeřit i ti, kteří by nebyli při lovu stoprocentně úspěšní, ale měli chuť se o své zážitky s námi podělit. V redakci se nakonec sešly pouhopouhé tři příspěvky.

Gratulujeme vítězkám soutěže 12 ikon
Po přečtení reportáží jsme měli na cenu redakce celkem jasného favorita, a to článek kačerky lovící pod nickem MirekaOne. Nakonec je vše ale trochu jinak. Při kontrole odlovených keší jsme zjistili, že virtuálka, kterou MirekaOne odlovila, byla v tu dobu archivovaná a bylo tedy jasné, že ji prostě do odlovených keší nemůžeme uznat. Stejně dopadl i další soutěžící Mr.Kofi.

 

Vítězem redakční ceny se proto stala janca361, která neměla do té doby odlovenou ani jednu z pražských virtuálek, a díky tomu byla vlastně jedinou soutěžící, která stihla v jediný den celkem v pohodě opravdu všech dvanáct ikon. Její reportáž si můžete ještě jednou přečíst zde a my za ni posíláme zlatý coin.

MirekaOne nakonec neodešla s prázdnou, protože pro ni hlasoval největší počet čtenářů a za velmi pěknou reportáž tedy posíláme stříbrný coin. Příspěvek vítězky ceny čtenářů doplněný řadou fotografií si můžete přečíst zde.

 

Trocha statistiky
GPS MAZE EUROPE se konal začátkem letošního září. Do té doby odlovilo 12 ikon v jediný kalendářní den pouhých 39 kačerů. Dvěma se to podařilo dokonce dvakrát po sobě, a to vždy v červenci v letech 2010 a 2011. Jeden kačer měl na svém kontě odlovených v jeden jediný den dokonce 13 ikon! To vypadá, na ojedinělý světový kešerský rekord, který se podařilo dosáhnout v Kanadě a USA.

No, a jak to vypadalo po 8. září, kdy byla jedinečná šance ulovit dvanáct typů ikon také v Evropě? Na počtu kešerů se třinácti ikonami na kontě se nic nezměnilo, evidován je stále jen jediný. V Evropě bylo možné v tento den logovat jen dvanáct typů keší a jak je vidět, nenašel se žádný blázen, který by se vydal pro tu třináctou za Atlantik. Ovšem co se týká počtu kešerů, kteří neodolali výzvě 12 ikon, výsledek naprosto předčil veškerá očekávání. Dvanáct různých typů keší si za tento den zalogovalo neuvěřitelných 790 kačerů! A to i přesto, že počet virtuálních a webcam keší je nyní dramaticky nižší, než v dobách minulých.

 

Počty typů keší v jeden den před zářím

Počty typů keší v jeden den po září 2013

 

Co k tomu dodat? Inu evropští kačeři jsou blázni do čísel a do statistik, to je známá věc. Vypadá to, že mnoho z nás si všechny ty zářijové keše a eventy naplno užilo.

 

Grafika a statistická data: project-gc.com
Scroll To Top