Domů / Tipy redakce / Třináct ikon v jeden jediný den!
Třináct ikon v jeden jediný den!

Třináct ikon v jeden jediný den!

Pokaždé, když se v jednom termínu sejdou eventy, jako je GPS MAZE a MEGA, případně GIGA event to znamená jediné. Je tu opět příležitost odlovit si v jednom jediném dni maximální počet typů keší. Snad úplně poprvé je možné v našich končinách odlovit a zalogovat celých TŘINÁCT typů keší. Je to k nevíře, ale je to skutečně tak. Jak to tedy vlastně udělat? A dá se to vůbec zvládnout? Pokusím se shrnout, o co se vlastně jedná.

Jednou z velmi oblíbených a sledovaných kešerských statistik, se kterými se můžeme setkat na webu www.project-gc.com, je ukazatel, který říká, kolik typů keší odlovil ten který kačer v jednom jediném dni. Nemusím zdůrazňovat, že čeští kačeři jsou oproti ostatním národům i v tomto poměřování opět na špici. Maximum odlovených keší v jednom jediném dni u našich kačerů je dvanáct. Dvanáct ikon si v jeden jediný den odlovilo do dnešního dne plných 225 kačerů! V době konání historicky prvního evropského GPS MAZE v roce 2013 využilo tuto příležitost 210 kačerů. Zbývajících 15 kačerů si splnilo tenhle úkol v době konání GPS MAZE v německé Mohuči v květnu roku 2015.

Pohled na statistiku hovoří celkem jasně. Do Německa se předloni nevypravilo tolik Čechů, a tak se celkový počet našich kačerů, kteří odlovili dvanáct typů keší v jediný den, nijak dramaticky nezměnil. No a co letos? Opět tu máme GPS MAZE společně s GIGA eventem, takže je tu opět příležitost změnit statistické ukazatele, a dát kešerskému světu na vědomí, kdo je tady na špici. Je tedy jasné, že v případě dobrého naplánování, se opět po dvou letech dá v jeden jediný den odlovit dvanáct typů keší. Proč tedy uvádím v titulku článku číslo třináct? Počítejte se mnou.

1. Tradička, 2. Multina, 3. Mysterka, 4. Virtuálka, 5. Webcam, 6. Earthcache,
7. Wherigo, 8. Letterbox, 9. CITO, 10. Event, 11. GPS MAZE, 12. GIGA event

No a kde je tedy ten třináctý typ keše? V podstatě zbývají tři odlovitelné typy keší. APE keš, která se nachází v Brazílii a nyní nově i v USA, GC HQ, která je v ústředí Groundspeaku v Seattlu, a pak MEGA event. Teoreticky by tedy v případě super naplánování bylo možné odlovit plných patnáct typů keší v jeden jediný den. Ale nenasedejme do letadlasměrem přes Atlantik a zůstaňme raději na zemi. Nechme APE a GC HQ keše v klidu ležet v Americe a zkusme se soustředit na scházející 13. MEGA event.

V době konání GPS MAZE a Great Moravia se budou konat na Plumlově dva doprovodné eventy. Welcome event 1. září a Good Bye event 3. září. Na jednom českém kešerském webu jsem se dočetl nesmyslnou informaci o tom, že by se mohly tyto eventy díky počtu WA logů a nebo snad díky počtu návštěvníků změnit na MEGA a tím pádem by se dalo velice snadno odlovit 13 ikon v jeden den. Samá voda. V pravidlech pro konání eventů je jasně napsáno, že v místě konání „velkého“ eventu, kterému Groundspeak přiřkl ikonu GIGA nebo MEGA jednoduše a prostě není možné, aby se konal další event takových rozměrů. Takže uvítací a závěrečný plumlovský event i přes velký počet WA logů zůstanou definitivně a navždy pouhými běžnými eventy bez přídomku MEGA. Je tedy vůbec reálné dát těch zmíněných třináct ikon v jeden jediný den?

JASNĚ ŽE JE!
Od toho jsme tady, abychom vám poradili, jak na to. Zajděme si na řešení od nejužších míst, a když je překonáme, tak pak už to půjde v podstatě samo.

 

Giga event  gpsAdventures

GIGA event Great Moravia a GPS MAZE
Eventy se časově překrývají ve dnech 1. září až 3. září. Tedy pouze v těchto třech dnech je teoreticky možné odlovit maximální počet ikon v letošním roce.

 

CITO

CITO eventy
Ty se také konají poměrně vzácně, ale my jsme zjistili, že právě v době konání GPS MAZE a Great Moravia se koná v celkem rozumné vzdálenosti v každém dni jeden CITO event. Takže CITO není úplně omezující, jde jen o to, aby jeho konání sedlo časově do harmonogramu odlovu všech keší.
1. září 2017 CITO na Kocici skale (Mikulov)
2. září 2017 CITO – Odpocivadlo Rohlenka (Brno)
3. září 2017 CITO Great Moravia 2017 (Prostějov)

 

Event

EVENT
Níže najdete eventy, které se konají relativně blízko GPS MAZE a Great Moravia. Nemusíte se však vázat pouze na ně, protože v uvedených třech dnech najdete u nás i v zahraničí eventů mnohem více. A že budete muset vystartovat za hranice, je už teď jasná věc.
1. září 2017 Welcome to Great Moravia 2017 (Plumlov)
1. září 2017 Dutch cookie event! (Olomouc)
1. září 2017 Meet & Greet „Next Stop Olomouc Hlavní Nádraží“ (Olomouc)
1. září 2017 2Mis jede na Giga! (D1 Devět křížů)
1. září 2017 TUGAS no GIGA in Czech Republic (Podomí)
2. září 2017 02.09.2017 Time to meet at 12:30 o’clock (Brno)
2. září 2017 Crazy Dozen Canonball Run Pit Stop Brno (Brno)
2. září 2017 Geosetkani v Pohorelicich (Pohořelice)
3. září 2017 Goodbye Great Moravia 2017 (Plumlov)
3. září 2017 Dobré ráno! (Meet & Greet) (Olomouc)
3. září 2017 Meet & Greet Holy Trinity Column (Olomouc)

 

Virtual-Cache-273x300

VIRTUAL
Díky tomu, že v minulém týdnu bylo u nás založeno z popudu Groundspeaku několik nových virtuálek, nebude problém si jednu z nich odlovit. Nejblíže jsou keše v Prostějově a Olomouci. Pokud jste si je již odlovili, budete se muset vydat do vzdálenějších končin. Jako vodítko k odlovu můžete použít náš poslední článek, kde najdete jejich seznam. Zde pouze uvádíme odkaz na virtuálku Narodni dum Prostejov, která byla publikována až po zveřejnění zmíněného článku.

 

Webcam
WEBCAM
Odlov WEBCAM keše může být pro mnoho z nás pěkný oříšek. Ne, že by bylo složité ji zalogovat, ale jde spíš o to najít takovou WEBCAMku, kterou ještě zalogovanou nemám. U nás je aktuálně pouze pět těchto keší, a tak pro mnohé bude řešením se podívat k sousedům za hranice. V tomto případě radím Německo a brzy se dozvíte proč.

Právě jste dostali k dispozici výčet typů keší, které se budou určitě zásadním způsobem podílet na tom, zda třináct typů za jediný den dáte, či nikoliv. Ostatní typy nemá smysl zmiňovat, protože je jich takové množství, že jejich odlov nebude hrát při kompletaci žádnou významnou roli.

 

A jsme u konce.
Díky našemu návodu jste se dozvěděli, jak celkem jednoduše získat 12 ikon v jednom jediném dni. Chcete se ale pouze zařadit k oněm 225 českým kačerům, kteří již 12 ikon odlovili, a nebo se chcete dostat o level výš?! Chcete využít jedinečnou příležitost a zalogovat si v jednom jediném dni třináct typů keší?

Nečekal jsem jinou odpověď, než ANO! Pak tedy do svého plánu zakomponujte MEGÁČ, který vám k úspěšnému splnění mise chybí. A kde ho vzít? Nebude to žádná legrace. Budete se muset trochu projet, protože jak jistě víte, MEGÁČE nejsou jako housky na krámě. Naopak je jich jako šafránu. Ale jeden jsme pro vás přece jen našli. Sežeňte kamarády kačery, skočte do auta a vyrazte po důkladném naplánování cesty na sever. Kýžený MEGÁČ najdete na břehu Baltského moře. Konkrétně na „východoněmeckém“ ostrově Rujana. Event Prora 2017 – Kubb Cup se koná v areálu bývalých nacistických lázní PRORA právě ve dnech 1. – 3. září.

 

Mimochodem: dvě další ikony, které můžete získat, jsou LAB keše a Waymarky. Ale ty se, jak jistě víte, do statistik nepočítají.  

Poté, co jste od nás dostali všechny potřebné indicie, už nic nebrání tomu, abyste se dostali na vrchol této geocacherské statistiky. Přejeme hodně úspěchů!

Scroll To Top