Domů / Rozhovory / Plumlov v plamenech! Je to rána pro GIGA?
Plumlov v plamenech! Je to rána pro GIGA?

Plumlov v plamenech! Je to rána pro GIGA?

Dnes v jednu hodinu v noci zachvátil požár plumlovský zámek, tedy místo plánovaného a všemi očekávaného prvního českého GIGA eventu.

Cenné zámecké expozice jsou v takzvané vysoké části zámku. Naštěstí hořelo jenom v takzvané nízké části zámku, kde je technické zázemí, kanceláře a restaurace. Oheň poničil pouze sklady a technické prostory. Požár se podařilo definitivně uhasit po čtyřech hodinách, tedy v pět hodin nad ránem.

Nám nezbývá, než doufat, že dnešní požár se nezapíše černě navíc také na plánovaném GIGA eventu, který má v tuto chvíli již 1858 WA logů. Na to, jak oheň ovlivní konání téhle velké akce jsem se zeptal jednoho z organizátorů, Standy Šestáka (chasseur.cz)

geocacher.cz: Stando, kromě informací,které dnes proběhly o požáru v médiích, víš už něco bližšího od správy zámku, jaký vliv bude mít požár na konání eventu?

chasseur.cz: V tuhle chvíli nejsem schopen poskytnout žádné detailní informace. Na to je příliš brzo. Situace je velmi čerstvá a správa zámku má v tuto chvíli úplně jiné starosti, než náš event, který je v plánu téměř za rok. Musíme jim dát pár dnů na to, aby situaci vyhodnotili a pak se uvidí.

geocacher.cz: Z pohledu organizátorů může mít požár vliv na konání eventu? Myslím z hlediska lokalizace jednotlivých eventových aktivit.

chasseur.cz: Uvnitř budov, ve kterých hořelo, jsme neplánovali vůbec nic. Mimo jiné tady prý měli Skauti svou klubovnu. Místa, kde plánujeme eventové aktivity nebyla naštěstí požárem vůbec zasažena. Přímo na zámku máme v plánu akce na nádvoří, dále v pravé, nepoškozené části nízké části zámku a pak kolem brány. Druhá věc ale je, jak celou situaci vyhodnotí správa zámku.

geocacher.cz: Kdyby přišel na řadu ten nejhorší scénář, jste připraveni to nějak řešit? Asi byste si nejmíň ze všeho přáli zrušit event, který má takové množství WA logů.

chasseur.cz: O zrušení eventu v tuto chvílu vůbec neuvažujeme. V případě nutnosti jsme připraveni hledat náhradní místo pro jeho konání. To by ale bylo trochu komplikované vzhledem k určité míře provázanosti s GPS MAZE EUROPE. Osobně si v tuhle chvíli myslím, že se eventu požár nedotkne.

geocacher.cz: Díky za zprávy a budeme přát eventu, vám organizátorům a nám kačerům, aby všechno dobře dopadlo a abychom se všichni mohli potkat na Plumlově a nebo na nějakém náhradním místě poblíž.

O vývoji situace ohledně konání eventu budeme čtenáře informovat na stránkách magazínu.

Scroll To Top