Domů / Všechny články / GIFF bude letos opět světový
GIFF bude letos opět světový

GIFF bude letos opět světový

Nebo přesněji řečeno celosvětový. Již podruhé totiž budou mít kačeři po celém světě příležitost vidět v prvním listopadovém víkendu ty nejlepší krátké filmy s tématikou geocachingu. Loňský třetí ročník, který se měl konat tradičně v Seattlu, byl díky dešťové průtrži odložen. Filmy tehdy nebyly poprvé promítány pouze návštěvníkům jednoho jediného eventu v kolébce geocachingu, ale byly rozeslány na všechny publikované GIFF eventy, kde je měli příležitost vidět kačeři, aniž by museli cestovat do Států. Z lokální akce se tak dílem náhody stala celosvětová záležitost.

Aby event splňoval kritéria Groundspeaku pro zařazení do oficiálního bookmarku, musí se konat ve dnech 3. až 7. listopadu 2016. V těchto dnech se tisíce kačerů stanou součástí globální celosvětové noci filmů. Groundspeak poslal do finále šestnáct pečlivě vybraných filmů, které natočili geokačeři, jak jinak, než pro geokačery.

Letošními GIFF 2016 finalisty jsou následující filmy a jejich autoři:
5 Lesser-Known Souvenirs | Skimbosh
A Cacher’s Worst Nightmare | gasgoose
A Life of a ‘Change’ | cth-ulhu & DidaAnastasi
Do you know GEOCACHING? | moramora1
Geocaching, Orchestrated | Stingrayabbray
Geo-Medics! | 4 boys explore
It’s not about the numbers | Lifechooser
No Hints | DFurt
NYC Caching: Muggle Madness! | LinedUpLikeLemmings
Spitting the Dummy | Seemyshell
That’s Not Trash | DNF Hound
The DNF Squad | TheWanglers
The FTF-Hunter | treasurehuntergd
Traditional’s Experiences | NaxoMenX
Trinket or Treasure? | cache4kings
When I Geocache | MohnschnitteFortunen

Jaká byla letošní pravidla pro zařazení filmu do soutěže?
V zásadě to nebylo nic nového pod sluncem a oproti loňskému roku se snad změnil jen termín konání. Tedy alespoň ve zkratce:
Do soutěže se mohl přihlásit kačer s alespoň běžným členstvím, starší 18 ti let. Film musel obsahovat geocachingový příběh a nesměl obsahovat žádné nevhodné záběry. Maximální délka byla omezena čtyřmi minutami, neanglicky mluvené filmy musely být opatřeny anglickými titulky. Zásilku s filmem bylo nutné uploadovat na server Vimeo v požadovaném formátu nejpozději do půlnoci 1. srpna. Všichni účastníci soutěže pak museli souhlasit se šířením jejích díla bez nároku na honorář.

 

 

Jaké ceny čekají na vítěze?
Všichni finalisti kromě celkového vítěze obdrží od Groundspeaku jeden rok prémiového členství zdarma, vítěz dokonce pětileté členství. Každý z finalistů dostane speciální GIFF geocoin vydaný k této příležitosti. Geocoin je na e-shopu Groundspeaku k mání rovněž pro všechny ostatní kačery. Kromě standardní velikosti se dá objednat i ve verzi mikro a nano, k dostání jsou i nášivky, samolepky a eventová trika.

Kde všude budeme moct vidět finálové filmy u nás?
Do dnešního dne bylo publikováno celkem 19 GIFF eventů. Pokud máte zájem se na filmy podívat hned, a nečekat, až je Groundspeak uveřejní na webových stránkách GIFFu, pak se neváhejte připojit k nějakému z níže uvedených eventů.

 

Po zalogování vám přibude do sbírky další suvenýr

 

Filmy si budete moct užít v nejrůznějších „kinosálech“. Opravdový kinosál budete mít možnost navštívit v rámci jednoho z pražských eventů, který se koná v promítacím sále kina Dlabačov. Další filmy se budou promítat například v jídelně, v klubu, v restauraci, v domě techniky, ve firemních prostorách, ve škole, v divadle, v hospodě, v zasedací místnosti, v tanečním baru, v knihovně, v hotelu, v muzeu… Prostě všude tam, kde to podmínky každého z eventů dovolily.
Pokud by se jednotlivé eventy počítaly jako jeden „multievent“, tak vězte, že by hravě dosáhl na ikonu mega, protože v tuhle chvíli je na všech dohromady zalogováno přesně 805 účastníků.

 

Mapa všech GIFF eventů konaných začátkem listopadu u nás

GIFF 2016 Karlovy Vary
GIFF PRIBRAM 2016
GIFF Weekend 2016 s GPS MAZE
(Praha)
GIFF 2016 (Praha)
GIFF v Usti 2016
GIFF Kladno 2016
GIFF BENESOV 2016
GIFF Police nad Metuji
GIFF 2016 Pardubice
GIFF Weekend 2016 Krnov
GIFF 2016 Slovacko
GIFF 2016 Rohatec
(Hodonín)
GIFF Znojmo 2016
GIFF Weekend – Týn u Třebíče
GIFF 2016 Brno
GIFF EVENT ČESKÉ BUDĚJOVICE 2016

Prostějovský GIFF Weekend 2016
Geocaching International Film Festival – Plzeň
Geocaching International Film Festival (#2)
 (Ostrava)

 

 

Nejlepší videa z předchozích tří ročníků najdete na oficiálních stránkách festivalu (klikněte)

 

Letošní GIFF je již třetí v řadě bez účasti našeho zástupce ve finále soutěže. Nezbývá nám, než doufat, že jsme si my, Češi, nevystříleli veškerou munici hned v prvním ročníku skvělým hudebním klipem FTF, ale že o našich filmařích za velikou louží ještě uslyší.

Na závěr ještě přidáváme galerii obrázků z loňského ročníku (zdroj blog.geocaching.com)

Scroll To Top