Domů / Tipy redakce / GREAT MORAVIA je MEGA!
GREAT MORAVIA je MEGA!

GREAT MORAVIA je MEGA!

Když jsme včera ráno uveřejnili článek o publikaci eventů GREAT MORAVIA 2017GPS MAZE EUROPE 2017, netušili jsme ani zdaleka, že se zpráva o jejich publikaci rozšíří tak rychle. A vůbec jsme nečekali, že ještě téhož večera, přesně po 11 hodinách a 20 minutách od zveřejnění bude zalogováno prvních 500 zájemců o GREAT MORAVIA 2017.

Stalo se tedy realitou, že od včerejšího večera má plumlovský event nárok na ikonu Mega. Vykročil tak úspěšně do druhé fáze a  má naději na získání očekávané ikonky Giga eventu. Největší radost pochopitelně mají jeho zakladatelé a organizátoři, takže otázky na jejich dojmy logicky směřovaly k nim.

Geocacher : Co říkáte tomu, že se v tak extrémně krátké době event mění z běžného na Mega? Je to překvapení, nebo jste to tak trochu čekali?

Chasseur.cz: Mega event jsme samozřejmě čekali, ale že to bude tak rychlé, jsem opravdu nečekal. Dával jsem dosažení 500 WA týden.
marram.cz: Já to čekal 🙂

Geocacher: Co si myslíš, že rozpohybovalo kačery, aby tak rychle logovali WA?

marram.cz: Jsme soutěživý národ, a toto byla asi ta správná výzva na začátek září.
Chasseur.cz: Mohla by za tím být i vidina možného získání vzácné GIGA ikonky. Čím dřív MEGA, tím větší šance je na GIGA. Však taky kde jinde, než v ČR, by měl být po Německu gigáč, že? 🙂

Geocacher: Četl jsem eventové WA logy, hodně kačerů v nich zmiňuje MEGA MORAVIA 2012. Vypadá to, že se jim event moc líbil a mají velká očekávání, co přinese ten příští.

marram.cz: Už nyní přinesl regulérní GPS Maze Europe, který měla Mega Moravia 2012 pouze jako jakousi ochutnávku možného ve formě Čageo’s Flying Circus. Jistě, byla spousta těch, co týmu z ČAGeo nevěřili, že to dotáhnou až k unikátnímu typu eventu. Věříme, že mimo ikonek přinese i čerstvé programy. Lidi minule doprovodné programy bavily, oceňovali širokou a pestrou nabídku. Tak ji zkusíme ještě o kousek rozšířit. V době Mega Moravie neexistovaly megaeventové Lab keše. I s těmi počítáme, a pokud opravdu budeme Giga, tak jich budeme mít k dispozici třicet. A to je přesně to, co máme v plánu náležitě využít.

Geocacher: Myslíš si, že překlopení běžného eventu na Mega event bude mít vliv na další zájemce, kteří by o návštěvě normálního eventu třeba ani nepřemýšleli?

Chasseur.cz: Určitě ano, přece jen ikonka Mega je v našich končinách stále poměrně vzácná a  je určitým lákadlem pro spoustu nerozhodnutých kačerů. Mega eventy jsou také víc propagovány Groundspeakem, tak se o akci dozví víc kačerů jak v ČR, tak v zahraničí.

Geocacher: První fáze je zdárně  za námi. A co v té druhé, tam už by asi mělo smysl začít lovit v zahraničních vodách. Přece jen komunity sousedních států jsou poměrně silné a mohli by to být právě zahraniční kačeři z východu, pro které byla cesta do Mnichova na MIA SAN GIGA 2014 díky vzdálenosti nepřekonatelná.

marram.cz: To rozhodně. Great Moravia není akce pro pár místních, věříme v zájem celé české geokomunity. Budeme se snažit přilákat i kačery z okolních států, protože mezinárodní rozměr geocachingu je jedním z jeho silných stránek. Listingy obou hlavních eventů i web www.greatmoravia.cz jsou v místní hanáčtině, v češtině a ve všech jazycích okolních států, plus v celosvětové angličtině. Někdo by mohl říct, že překládat web do slovenštiny je zbytečné, ale my jsme chtěli mít pozvánky pro všechny okolní státy bez výjimky a nakonec to bylo celkem zábavné.

Geocacher: Díky moc za odpovědi, blahopřejeme k dílčímu úspěchu a přejeme ještě alespoň devětkrát tolik logů. 🙂

Scroll To Top