Domů / Tipy redakce / Za minutu dvanáct
Za minutu dvanáct

Za minutu dvanáct

Prázdniny se nezadržitelně řítí ke svému konci a s ním se blíží i poslední možnost získat aspoň šest ze sedmi letošních letních suvenýrů. Máme na to už jen šest následujících dnů a potom se i nad nimi definitivně zavře voda. 

International geocaching day 2015 smallProč je sedmý suvenýr už nenávratně pryč? Stejně tak jako každý rok jsme ho mohli dostat za odlov keše nebo za účast na eventu pouze v sobotu 15. srpna, tj. na Mezinárodní den geocachingu.

 

 

 

Šest suvenýrů „Geocaching Road Trip 2015“ jistě nebylo pro většinu kačerů těžké odlovit. Přesto někteří méně zkušení mohou mít ještě dnes se získáním kompletní kolekce problémy. Splnit výzvu pro odlov keše s obtížností 5 a/nebo terénem 5 nemusí být vždy jednoduché. Některé keše s obtížností 5 jsou tak zapeklité, že jejich odlov se může pro kačera stát skutečně nesplněným snem. Většinou to jsou mysterky s tak těžkým zadáním, že je vyluští jen génius. Na keše s terénem 5 zase nemusí mít každý odpovídající výbavu, která umožní se ke keši dostat. Může se tedy stát, že se na keš díváme jen z uctivé vzdálenosti a na logbook nemůžeme dosáhnout, natož se zalogovat.

 

Vyberte si ty „správné keše“
Všechno snažení by mělo začít dobrým výběrem keše, aby bylo jisté, že se ke krabičce i přes obtíže dostaneme. S tím nám pomůže starý dobrý server pro statistiky a filtrování keší project-gc.com. To je rychlejší cesta, kdy není potřeba procházet úplně všechny keše v okolí a složitě hledat, která z nich má T5 a nebo D5. Dají se vyfiltrovat i neodlovené keše podle typu nebo dalších kritérií. To se může hodit například při vyhledání mysterky, za jejíž zalogování dostaneme suvenýr také. V následující galerii se můžete podívat, jak na to.

 

Eventy se to jen hemží
Kdo by si pomyslel, že v samotném závěru „Geocaching Road Trip 2015“ bude ještě možné získat suvenýr za účast na eventu? A přece je to tak. Od dnešního dne do druhého září, kdy akce končí, si u nás můžeme vybrat hned z téměř šedesáti eventů.

 

Je tedy vidět, že na získání všech šesti suvenýrů ještě není tak úplně pozdě. Pokud se rozhodnete do toho jít, držíme vám palce.

Scroll To Top