Domů / Tipy redakce / Když je druhý prázdninový suvenýr noční můrou
Když je druhý prázdninový suvenýr noční můrou

Když je druhý prázdninový suvenýr noční můrou

Od poloviny června nám každé dva týdny Groundspeak předkládá možnost získat v průběhu prázdnin jeden suvenýr. Za úspěšné získání všech pěti nabídnutých kousků získá šťastlivec i bonusový, šestý suvenýr. Právě tady ale může být kámen úrazu.

Pro nikoho z nás asi není problém získat suvenýr za odlov keše s minimálním počtem deseti prémiových bodů, tedy splnit podmínku pro získání prvního suvenýru. Ostatně návod jsme přinesli koncem června v našem článku Suvenýrové šílenství… Stejně tak nebude pro nikoho problém splnit úkoly pro získání čtvrtého a pátého suvenýru. Tedy nalézt Earth keš či se zúčastnit CITO eventu a nebo nalézt libovolnou mysterku. Ostatně získat čtvrtý suvenýr za Earthku či CITO máme možnost již od právě uplynulého pátku.

Problém může nastat pro mnoho z nás hned u druhé výzvy. Určitě ne každý kačer bude mít možnost se zúčastnit eventu. Důvod může být úplně jednoduchý. Eventy mezi třetím červencem a druhým zářím, kdy je potřeba splnit podmínku účasti na eventu pro získání druhého suvenýru, nemusí každému vyhovovat z důvodu termínu, a nebo vzdálenosti. Zkrátka je doba dovolených, a v okamžiku, kdy je v mém okolí naplánovaný nějaký event, jsem na dovolené. Když se vrátím, tak jako na potvoru je nejbližší event sto kiláků vzdálený. Suvenýr by se hodil, ale stojí těch sto kiláků za to?
Někdo to zvládne v pohodě. Skočí do auta, na vlak, na autobus, a večer bude logovat Attended a bude se těšit ze suvenýru za účast. No a co zbude těm ostatním, pro které je takováhle vzdálenost nepřekonatelnou překážkou? Není to tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Nebojte se uspořádat váš první event
Pokud to ještě nevíte, tak pořadatel eventu si může zalogovat návštěvu svého vlastního eventu. Čili uspořádáním eventu a zalogováním jeho návštěvy je suvenýr prakticky doma. Pokud nemáte možnost navštívit nějaký blízký event v místě bydliště, proč ho tedy neuspořádat pro ostatní kačery? Není to vůbec nic složitého. Jen si dávejte pozor na termín, mnoho času pro uspořádání už nezbývá. Nutnou podmínkou je, že event musí být publikován alespoň dva týdny před jeho konáním. Je to z toho důvodu, aby si všichni potencionální návštěvníci měli dost času si všimnout, že se v jejich okolí nějaký event koná. Ne každý má totiž prémiové členství a tudíž nemusí mít možnost se o eventu dozvědět prostřednictvím upozornění.
Suvenýr ale nemusí být jediným důvodem, proč toto setkání s ostatními kačery uspořádat. Pokud na váš event dorazí místní geocachingová esa, může to pro vás být přínosem nejen z hlediska navázání kontaktu s nimi, ale můžete se od nich ledacos dozvědět a získat praktické zkušenosti, což může být nakonec cennější, než samotný suvenýr.

Jak event uspořádat
Na stránce pro založení keše sjeďte až dolů na oddíl „Navštívit event“ a klikněte na tlačítko „Založit nový event“. Dále už jen posouvejte prezentaci a sledujte náš foto návod, kde se dozvíte, jak úspěšně event dovést až k jeho publikaci reviewerem.

 

Přejeme vašemu prvnímu eventu co nejvíce spokojených návštěvníků. A jako bonus jim zkuste nechat vyrobit nějaké to CWG, to má většina z nich fakt ráda :-).

Scroll To Top