Domů / Tipy redakce / Suvenýrové šílenství právě začalo!
Suvenýrové šílenství právě začalo!

Suvenýrové šílenství právě začalo!

reportáži uveřejněné v den patnáctého výročí geocachingu jsem zmiňoval, že jednou z akcí, které Groundspeak připravil na oslavu tohoto jubilea je možnost získat v průběhu léta hned několik suvenýrů. Suvenýrové šílenství vypuklo uplynulý pátek.

No a co to pro nás kačery znamená, a jak to všechno bude vlastně probíhat? Celkem je připraveno pět suvenýrů, které budou do oběhu vypouštěny postupně, to aby toho nebylo moc najednou. Seznam všech suvenýrů najdete na webové stránce, na kterou se dostanete kliknutím na následující baner. Ten je mimochodem aktuálně k nalezení i na hlavní stránce portálu geocaching.com.

Geocaching Road Trip '15

 

V termínech, které jsou uvedeny na jednotlivých pohlednicích, bude vždy otevřena možnost pro získání jednoho z těchto pěti suvenýrů. Pokud se vám podaří získat všech pět, pak automaticky získáte i šestý, bonusový suvenýr.

Předpokládám, že každý kačer ví, co to suvenýr je. Pokud by se ale i přesto našel mezi čtenáři nějaký méně znalý nováček, pak ho odkazuji na článek Honba za suvenýry, kde se o suvenýrech dozví více.

Patnácté výročí geocachingu ale není podle mě jediným důvodem pro spuštění této akce. Osobně si myslím, že Groundspeak chce hru podpořit stejně, jako to udělal v loňském roce, kdy vyhlásil 7 Souvenirs of August, a také v předloňském roce, kdy bylo možné v rámci 31 days of geocaching získat v průběhu srpna suvenýr dokonce každý srpnový den. Vedení Groundspeaku si totiž zřejmě myslí, že prázdniny a doba dovolených jsou pro nás kačery okurkovou sezónou, a tak se nás od jisté doby každoročně snaží tímto způsobem motivovat k vyšší aktivitě.

První letní suvenýr
Možnost pro získání prvního letního suvenýru se naskytla včera, a do doby publikace tohoto článku ho získalo již více, než 35.000 hráčů. Vy, kdo ho na svém kontě ještě nemáte, a nevíte, jak ho získat, tak vám se bude hodit následující návod. O co se tedy jedná a co pro to můžete udělat?

Tento suvenýr získá každý, kdo v období od 19. června do 2. září 2015 odloví jakoukoliv keš, která má minimálně 10 bodů oblíbenosti. No dobře, ale jak zjistím, kde mám takovou keš vlastně hledat? Pro zkušené kačery to jistě nebude žádný problém. Mnoho z nás má dokonce prémiové členství (PM), takže stačí použít nový vyhledávací systém keší, kde stačí kliknout na odkaz, který otevře seznam keší, a půl práce je prakticky hotovo. Prémioví hráči tak velice snadno zjistí, jaká keš s minimálním potřebným počtem bodů je od nich nejblíže, ale dokonce si mohou řadit keše podle různých dalších kritérií, tedy například podle počtu obdržených bodů oblíbenosti.

"Nové vyhledávání keší" nabízí vždy aktuálně možnosti, jak si vyfiltrovat potřebné kešky

„Nové vyhledávání keší“ nabízí vždy aktuálně možnosti, jak si vyfiltrovat potřebné kešky

To je tedy výhoda PM. Hráči se základním členstvím sice takový komfort nemají, ale tohle pro ně není rozhodně neřešitelná věc. Prostě stačí zadat vyhledání keší v dané lokalitě, a pak už jen trpělivě listovat zobrazeným seznamem do té doby, než narazím na tu správnou keš, která bude mít ve sloupku oblíbenosti číslo vyšší, než 10. No a pak už stačí ji jen odlovit, zalogovat, a suvenýr je doma!

Výsledky vyhledávání pro PM: Keše vyfiltrované podle obdržených bodů oblíbenosti

Výsledky vyhledávání pro PM: Keše vyfiltrované podle obdržených bodů oblíbenosti

 

A kdy můžeme očekávat další letní suvenýry?
Těšit se na ně můžete v následujících termínech a pro jejich získání musíte splnit tyto podmínky:

Druhý letní suvenýr
Začátek:              3. července 2015
Konec:                 2. září 2015
Úkol:                     Zúčastni se eventu ve tvém okolí

Třetí letní suvenýr
Začátek:              17. července 2015
Konec:                 2. září 2015
Úkol:                     Najdi keš s obtížností 5 a / nebo terénem 5

Čtvrtý letní suvenýr
Začátek:              31. července 2015
Konec:                 2. září 2015
Úkol:                     Poznej naši planetu nalezením Earth keše a nebo jí pomoz svou účastí na CITO eventu

Pátý letní suvenýr
Začátek:              14. srpna 2015
Konec:                 2. září 2015
Úkol:                     Získej pátý suvenýr nalezením libovolné mystery keše

Scroll To Top