Domů / Soutěže / SOUTĚŽ: limitovaný GEOCOIN za třináct ikon!
SOUTĚŽ: limitovaný GEOCOIN za třináct ikon!

SOUTĚŽ: limitovaný GEOCOIN za třináct ikon!

V našem předchozím článku o GPS MAZE EUROPE – Germany 2015, který se už včera rozběhl v německém Mainzu, jsme se zmínili o teoretické možnosti získání třinácti ikon v jeden den. Po diskuzích na toto téma jsme nabyli přesvědčení, že odlov všech třinácti ikon reálný je a dokonce v tuto chvíli víme o několika kačerech, kteří „do toho jdou“.

Rozhodli jsme se, stejně jako před dvěma lety, tuhle věc podpořit, a vyhlašujeme tedy soutěž o nejlepší reportáž z tohoto ne zcela jednoduchého odlovu. Při příležitosti konání sobotního Giga eventu byly vydány pamětní geocoiny. V běžné distribuci byly k sehnání mince, které si mohl objednat kdokoliv, kdo event navštíví, nebo byly k dostání i v eventovém e-shopu. Aktuální stav je takový, že geocoiny v tuto chvíli už není možné prostřednictvím e-shopu sehnat a na stáncích přímo na eventu budou k vyzvednutí pouze mince, které měli účastníci předem objednané.
Naše redakce získala do soutěže speciální geocoin z limitované edice, a ten se koupit nikde nedá. Dostanou ho pouze pořadatelé GPS MAZE a Giga eventu a pak vítěz naší soutěže.

Pravidla soutěže
Jsou vlastně stejná, jako pravidla soutěže vyhlášené před dvěma roky při příležitosti konání prvního evropského GPS MAZE EUROPE v Praze. Proto jen malá rekapitulace:

Abyste se mohli soutěže zúčastnit, je potřeba během soboty 16. května od 0:00 hodin do 24:00 hodin najít a poté si ve svém profilu zalogovat všech třináct dostupných ikon. Keše, které odlovíte, nesmí být archivované (předloni si někteří kačeři například logovali virtuální keš Ruprechtický špičák, která byla v té době již dávno v archivu). O svém dobrodružství napište reportáž a zašlete ji mailem na info@geocacher.cz nejpozději do páteční půlnoci 22. května 2015. Svůj příspěvek doplňte alespoň deseti fotografiemi a  minimálně na jedné z nich nechte vyfotit sebe, jakožto autora reportáže. Soutěž bude vyhodnocena do 25. května 2015 a my pak výherce potěšíme zmiňovaným jedinečným geocoinem. Vítězná reportáž bude publikována na stránkách našeho magazínu, případně se zde mohou objevit i další zajímavé neoceněné reportáže.

Jaké ikony budete vlastně lovit

Traditional Tradiční keš. Tenhle typ keše nepotřebuje zvláštní přípravu, takže nemá smysl cokoliv radit.
 

MultikešMultikeš. Vybírejte jednoduché multiny, které mají málo zastavení a kterým budete rozumět. Dobrá domácí příprava je základem úspěšného a rychlého odlovu.
 

MysteryMysterka. Stejně jako multina vyžaduje dobrou přípravu doma u počítače. Opět doporučujeme vybírat mysterku s jednodušším řešením, aby pak na místě nepřišlo nemilé překvapení a následné zklamání. Pro jistotu bych volil ještě záložní variantu, kdyby ta první nevyšla.
 

Virtual-Cache-273x300Virtuální keš. Tento starší typ keše už v dnešní době není moc k vidění. Za předpokladu, že dvě pražské virtuálky má téměř každý již zalogované, bude možná potřeba se porozhlédnout po Německu. Cestou do Mainzu se dají dvě najít jižně od Frankfurtu. Jedna na letišti a druhá v komerční zóně.
 

WebcamWebcam keš. Bez ohledu na to, jakou cestu z Čech na Giga event zvolíte, je po cestě vždy dostatek dostupných kamer. Jedna je dokonce přímo na druhém břehu Rýna, nedaleko Rheingoldhalle. Přesto bych si ale raději našel záložní variantu pro případ, že by kamera z nějakého důvodu nefungovala.
 

EarthCacheEarthcache. Cestou do Mainzu je rozhodně z čeho vybírat. Vyberte tedy earthku, která bude dobře dostupná a nebude vyžadovat velké množství úkonů, které s ní jsou mnohdy díky autorovi spojeny.
 

WherigoWherigo. Tady je každá rada drahá. Wherigo keší je všude dost, ale nikdo nedokáže odhadnout, jak náročné budou na čas. Proto bude určitě dobré si podrobně číst listingy a hledat, jestli v nich autor uvádí přibližný čas strávený jejím odlovem.
 

LetterboxLetterbox. V Mainzu i na druhém břehu ve Wiesbadenu je letterboxů hned několik. Protože letterbox je keš založená především na slovním popisu toho, jak se k finálce dostat, věnujte listingu při přípravě náležitou pozornost.
 

CITOCITO. Jeden krátký, asi pouze hodinový CITO event je jižně od Frankfurtu v Rödermarku a nezdrží vás déle jak hodinu.
 

EventEvent. Cestou z CITO se můžete zastavit na jednom velmi krátkém eventu, kde se nezdržíte déle, jak čtvrt hodinky. Jeho výhoda je, že vás nezdrží ani kvůli zajížďce. Te opravdu hned při cestě na Giga event.
 

gpsAdventuresGPS MAZE. Jediný svého druhu široko daleko je GPS MAZE EUROPE. Tady tedy nemusíte nic řešit. Tento event je v Německu unikátní a mnoho lidí bude lákat nová ikona do statistik.
 

Giga eventGiga event.  Stejně jako MAZE. Nikde jinde žádný Gigáč v dohledu, takže volba padne celkem jasně na GUTENBERG GIGA.
 

LAB cacheLAB keš.  Stačí si z webových stránek Giga eventu otevřít odkaz na LAB keše, Naskenovat si QR kód chytrým telefonem a odlov některé z LAB keší je pak hračkou.
 
 

Jak na to
Jedinou možností, kdy třináct ikon získat, je sobota. Pouze v tento den bude možné najít 13 keší různých typů. Je to z toho důvodu, že právě tento den se konají eventy, které se vyskytují jen zřídka a to je Giga event, GPS MAZE a kdy jsou publikované s nimi spojené LAB keše. Další typy keší jsou už celkem běžnou záležitostí, a tak při dobrém naplánování je velká pravděpodobnost, že se záměr povede.
My víme něco málo o plánu jedné party, která se bude o „třináctku“ pokoušet, podrobnosti o jejich plánu na odlov jednotlivých keších však prozrazovat nebudeme. Vyrážejí v pátek mezi devátou a desátou hodinou večerní z Prahy, aby mohli těsně po půlnoci začít hledat první keše. Všechny mají už v tuto chvíli vyhlédnuté. Ráno dorazí na CITO, které trvá asi jen hodinku, cestou do Mainzu zvládnou jeden krátký dopolední event a pak hurá na GPS MAZE, Giga event a LABky. Kdo by to řekl, že je to tak jednoduché?

A v čem je to vlastně jiné, než před dvěma roky? Jak to, že předloni se lovilo dvanáct ikon a letos jich máme dokonce třináct? Je to přece právě v LABkách. Před rokem a půl jsme se s nimi u nás setkali poprvé na Geoskořápkách 2013 a od té doby jsou celkem pravidelně součástí každého Mega či Giga eventu a ani tento není výjimkou. Další změna je spíše kosmetického rázu, nesouvisí s počtem ikon. Tím, jak zájem o některé eventy stoupá a navštěvuje je čím dál víc účastníků, se prostě jen změnila ikonka Mega, na kterou jsme byli zvyklí, na ikonku Giga, se kterou se pomalu učíme žít.

Trocha čísel neuškodí
Aktuálně má 12 typů keší nalezených v jediný den zalogováno 207!!! kačerů z České republiky. Třináct typů keší za jediný den zatím nikdo z našich kačerů nedal. Teď přichází jedinečná příležitost ukázat naplno, co v nás dřímá. Kolik našich kačerů dá tuto sobotu vysněnou třináctku, kterou dosud nedal ani nikdo z Německa, Mekky evropského geocachingu?

Pokud vás přesvědčil náš článek o tom, že se to dá zvládnout, tak neotálejte. Sežeňte si potřebné informace a začněte plánovat. Je nejvyšší čas! Přejeme vám všem hodně štěstí a těšíme se na vaše šťavnaté zážitky. 

Scroll To Top