Domů / Soutěže / Rollei tour 2014
Rollei tour 2014

Rollei tour 2014

Prvního října loňského roku jsme vypustili do světa tři netradiční travelbugy s malými outdoorovými kamerami značky Rollei. Ten, kdo kamerku našel, a měl chuť natočit a  poslat nám video, se stal účastníkem soutěže. Vítězi jsme slíbili stejnou kameru, s jakou jste se měli možnost díky naší soutěži seznámit.

Kamery byly rozmístěny díky spřízněným kačerům v těsném okolí Prahy, Brna a Ostravy, abychom dali stejnou šanci kačerům z celé naší republiky. Už samotný začátek soutěže však poznamenala velká nepříjemnost. Hned druhý den bylo z logů pražské kamery jasné, že ji už nikdo další nikdy nespatří. Někdo ji totiž ukradl hned z první keše, do které byla vložena. Další dvě kamery naštěstí nesdílely stejně smutný osud, a tak se díky nim a díky několika soutěživým kačerům–kameramanům podařilo pořídit pěkné záběry, jejichž sestřih vám nyní přinášíme.

Firma Rollei věnovala do soutěže zajímavou cenu a proto jsme očekávali daleko větší zájem, a tím pádem i větší množství pořízených záběrů. Bohužel ve značné míře nebylo dodržováno pravidlo rychlého předávání kamer mezi kačery prostřednictvím keší, a to byl asi hlavní kámen úrazu. Proto jsme s vyhodnocením i čekali déle, než bylo plánováno. Z logů se můžete dozvědět, že místo rychlého natočení videa a rychlého vložení do další keše si někteří kačeři z různých důvodů ponechali kameru i několik dní a tím blokovali další zájemce o soutěž.

 

Kamery necháváme i po ukončení soutěže kolovat nadále v terénu. Pokud budete mít to štěstí, že se k některé ze zbylých dvou kamer dostanete a natočíte nějaké zajímavé záběry, můžete je stejně tak, jako soutěžní příspěvky, ukládat na Úschovnu, odkud si je může Team Rollei.cz stáhnout a využít je pro další zpracování, například pro vydání dalšího sestřihu. Jistě bude zajímavé sledovat, jak dlouho ještě budou kamery putovat mezi námi.

Vybrat absolutního vítěze nebylo úplně jednoduché. Situaci jsme měli poněkud ztíženou díky nedodržování pravidel soutěže a nakonec jsme museli při hodnocení příspěvků trochu slevit z původních představ. Ale to vítězi rozhodně neubírá na „slávě“.

Vítězem se stává kačerka s nickem PKOCA a kamera za ní putuje do Háje ve Slezsku. Redakce a Team Rollei.cz děkuje všem, kdo se soutěže aktivně zúčastnili, natáčeli, někteří dokonce stříhali, a nakonec poslali kamerky poctivě dále. Je vidět, že slušných lidí je mezi kačery převaha a to nás těší. Vítězce ze srdce blahopřejeme.

Budeme rádi, pokud nám napíšete do komentářů u článku nebo na facebooku, jak jste soutěž vnímali. Jestli jste se třeba chtěli zúčastnit a nepovedlo se vám kameru ulovit, jestli se vám líbila samotná myšlenka soutěže, kamera samotná apod. Uvítáme každý názor, který nám pomůže s organizací obdobných akcí do budoucna.

Scroll To Top