Domů / Tipy redakce / Jsi objevitel nebo luštitel?
Jsi objevitel nebo luštitel?

Jsi objevitel nebo luštitel?

V Groundspeaku mají zřejmě pocit, že srpen je pro geocaching okurkovou sezónou, a tak po loňské nabídce jedenatřiceti suvenýrů přichází znovu s podporou své hry. Na jaké odměny se můžeme za „zvýšenou aktivitu“ těšit letos?

Ve srovnání s minulým rokem je nabídka poněkud „skoupá“. Loni byl honorován suvenýrem každý den, kdy se podařilo ulovit jakoukoliv keš. Letos je potřeba posbírat šest typů keší. Za každý typ bude udělen jeden suvenýr a jako bonus za všech šest odlovených typů dostaneme suvenýr sedmý. Výtvarné řešení suvenýrů koresponduje s charakteristikou kačera, který v nás převládá, a GS pro nás připravil na toto téma kvíz, který by nám mohl napovědět:). Stačí kliknout sem.

Co je to vlastně suvenýr?
Suvenýr je výjimečná digitální odměna na profilu. Předpokládáme, že to každý ví, ale přesto uvádíme odkaz na loňský článek pro ty, kteří se s touhle věcí ještě nesetkali. Zde najdete o suvenýrech všechny podrobnosti.

 

Jaké suvenýry na nás čekají a za co?

Objevitel
Suvenýr získáte za nalezení tradiční keše.
Co dělá objevitel? Tradičky jsou keše, které podle statistik lovíme nejvíce a nejraději. Vyhlédneš si keš, zajdeš na souřadnice a… BUM! Máš ji! A jde se na další.

 

Luštitel
Suvenýr získáte za nalezení mystery keše.
Kdo je luštitel? Dokáže složit Rubikovu kostku za necelou minutu. Zatímco obtížnost D5 ostatním roztřese kolena a jdou hledat jinou keš, on vytrvá u luštění a nakonec slaví úspěch.

 

Turista
Suvenýr získáte za nalezení multikeše.
Kdo je turista? Je svým vlastním TBčkem. Geocaching je pro něj příručkou, která mu ukáže oblíbená místa místních obyvatel. Jeho profil je plný fotek z objevování sedmi divů světa.

 

Milovník přírody
Suvenýr získáte za návštěvu CITO eventu a nebo nalezení earth keše.
Kdo je milovník přírody? Tenhle kačer bez váhání opouští civilizaci a při návratu neváhá nést z přírody odpadky domů.

 

Kačer společenský
Suvenýr získáte za účast na eventu, megaeventu nebo gigaeventu.
Kdo je kačer společenský? Pro tohoto kačera je geocaching společenskou záležitostí. Je součástí týmu s vychytaným názvem a nikdy si nenechá ujít žádný event.

 

Sběratel
Suvenýr získáte nalezením virtuální keše, wherigo, letterboxu či webcam keše.
Kdo je sběratel? Je to ten, kdo není ovládaný „hlavním proudem“ a radost nachází v geocachingovém undergroundu. Má třeba sbírku vzácných knih a nebo tráví čas sledováním zahraničních filmů.

 

Achiever
Suvenýr získáte za nasbírání všech šesti výše uvedených suvenýrů.
Kdo je achiever? Pro tento výraz není vystihující jednoduché krátké spojení, nejblíže snad jsou slova jako dotahovač, ctižádostivec, či jak kdo chcete. Zkrátka ten, kdo něčeho dosáhl a nebo dotáhl, co si předsevzal, k vytouženému cíli.

 

Všechny letošní srpnové suvenýry budou spolu s ostatními na záložce Suvenýry vašeho účtu. Měli byste je vidět také na letošním speciálním suvenýrovém kontu.

 

Aby byly informace o srpnové  akci kompletní, doplňujeme odpovědi na otázky, které by vás mohly napadnout, pokud o suvenýry stojíte.

Můžu suvenýr smazat ze svého profilu?
Ne, smazat suvenýr nelze, ale je možné ho skrýt. Pokud si najedete na seznam suvenýrů na svém profilu, pod každým suvenýrem najdete možnost „Hide this“. Kliknutím na ni suvenýr skryjete a pro ostatní nebude viditelný. Suvenýr můžete kdykoliv později znovu zobrazit kliknutím na „Show this“.

Co když se mi nepodaří najít všech šest suvenýrů, mohu přesto nějak získat sedmý?
Geocaching je především o zkoumání a objevování a o výzvách, takže tady logicky výjimka není možná.

Odlovil jsem všechny keše v srpnu, ale nestihl je zalogovat. Dostanu suvenýry?
Prvních šest suvenýrů budete mít možnost získat po zalogování se zpětným datem. Achiever suvenýr dostanou pouze ti, kteří získali všech šest suvenýrů a poté navštívili v průběhu měsíce srpna svou stránku Trophy Case.

Musím suvenýry získat v určitém pořadí?
Ne, suvenýry můžete získávat v libovolném pořadí a nijak to neovlivní získání sedmého bonusu.

Zdroj: geocaching.com

Scroll To Top