Domů / Reviewers / Lysá hora, revieweři a kalamita
Lysá hora, revieweři a kalamita

Lysá hora, revieweři a kalamita

Koncem minulého týdne postihla zejména severní Moravu a Slezsko kalamita zapříčiněná silným větrem a podmáčením z dešťů. Lesy jsou poničené v Jeseníkách a největší škody utrpěly beskydské lesy. Během víkendu, kdy tato oblast sčítala škody, zde proběhlo shodou náhod setkání našich reviewerů.

Čeští revieweři se scházejí několikrát do roka a důvody nemusí být vždy pracovní. Mohou to být také odpočinkové víkendy, na kterých jsou vítány i jejich partnerky. Právě uplynulý víkend byl tím, kdy se neřešily žádné změny pravidel ani jiné kešerské záležitosti.

V sobotu a v neděli bylo již počasí o něco příznivější. Bohužel jen v tom smyslu, že neřádila vichřice, ale „jenom“ lilo jako z konve nebo byla mlha tak hustá, že by se dala krájet. Na setkání přijelo 5 reviewerů. DarkLord ReviewergeoawareCZ se omluvili.

Kromě „našich reviewerů ve službě“ dorazili i stále činný slovenský schvalovatel keší Vrso, a vysloužilý Moravian reviewer, kešující pod nickem rubick. Nebylo náhodou, že se setkání konalo právě v  Beskydech. Setkání reviewerů mají již svou tradici a organizaci dostane na starost vždy jeden z nich, a to právě v regionu, který je jeho domovským. A tak dříve proběhlo setkání v Pelestrově u Havlíčkova Brodu, které organizoval Skupec Reviewer. Další proběhlo v Klášterci nad Ohří s výletem na nedaleký Měděnec pod taktovkou schvalovatele earth keší geoawareCZ.

Toto zatím poslední setkání proběhlo v režii rubicka v okolí Lysé Hory. Všichni společně navštívili keš Beskydmountains, Lysa Hora 1328m, v jejímž okolí bezprostředně předtím napáchala kalamita ty největší škody. Také společně pod nickem Czech Reviewers team založili keš Pocta honzakovi, která je věnována kešerovi honzak83. Kešku si vzal pod svá křídla rubick, který se o ni bude starat. Schválil a publikoval ji právě Vršo, který se bohužel nemohl přímo účastnit ukládání keše.

Honzak83 se proslavil zejména svými eventy Zimny ZimnyBeskydsky april 2012, keší Geomorfologie Ceskoslovenska (Challenge cache) a dále mnoha příspěvky na geocachingových fórech. Tento neúnavný bojovník na poli geocachingu se svým vztyčeným praporem hájí právo a spravedlnost nejen v Čechách a na Moravě, ale dobře známý je i v některých okolních zemích.

Spolupráce na článku: Tobias Reviewer
Foto: rubick
Scroll To Top