Domů / Tipy redakce / Nová ikona je tady. GIGA EVENT!
Nová ikona je tady. GIGA EVENT!

Nová ikona je tady. GIGA EVENT!

Na GEOCOINFEST EUROPE 2013, který se konal loni v září v Praze, jsme si mohli všimnout lidí v modrých tričkách, kteří rozdávali vizitky. Byli to spolupořadatelé megaeventu v Mnichově, jehož začátek byl naplánován na 15. srpna 2014. Snažili se nás tak inspirovat k účasti. A mělo to svůj důvod.

 

Takhle vypadala původní pozvánka na Mega-Event

Takhle vypadala původní pozvánka na „Project MUNICH2014 – Mia san Mega!“

 

Mnichovský megaevent byl symbolicky publikován právě v den konání toho pražského. Budoucí pořadatelé celou věc náležitě oslavili a užili si i veřejné vyhlášení akce na hlavním pódiu Geocoinfestu. Dokonce se společně vyfotili s Jeremym a Annie z Groundspeaku, což publicitě akce určitě prospělo.

 

Společné foto. Pořadatelé eventu „Project MUNICH2014 Mia san Giga“ s Annie a Jeremym.

 

Dnes, po více než půl roce od publikace mnichovského eventu, je však všechno jinak. V Mnichově se nebude konat Megaevent, ale GIGAEVENT. Groundspeak přišel s nápadem, přidělit akcím, které navštíví více než 5000 lidí, statut Giga-Event. A tak byl event přejmenován z „Project MUNICH2014 – Mia san Mega!“ na „Project MUNICH2014 – Mia san Giga!“ Došlo i na změnu ikony z původní megaeventové na novou, gigaeventovou. Mnichovský Giga-Event má aktuálně 2900 WA logů, které dosud nasbíral jako Mega-Event. Vzhledem k tomu, že do jeho zahájení schází ještě dlouhé čtyři měsíce, je pravděpodobné, že pětitisícové návštěvnosti hravě dosáhne.

 

Tabulka eventů je ode dneška bohatší o ikonu Giga-Event. Tu dostal mnichovský Mia san Giga.

 

Hranice pěti tisíc návštěvníků může být bez problémů překročena právě díky nové ikoně, kterou si nebude chtít mnoho z nás nechat ujít. Je prostě fakt, že jsme až na výjimky sběratelé ikon, takže na Giga-Eventu budou scházet jen zapřísáhlí odpůrci masového geocachingu a pak ti, kteří to mají do Mnichova z ruky.

Za poslední rok jsme si zvykli na to, že mnoho novinek mělo premiéru právě u nás. Ať už to byla evropská premiéra GPS MAZE EUROPE v září nebo Lab keše na Geoskořápkách v prosinci (tam jsme byli v Evropě až druzí). Přesto nemusíme být smutní, že nás konání Giga-Eventu minulo. U našich sousedů bude organizace jistě v dobrých rukou a my můžeme být alespoň rádi, že to budeme mít docela blízko. No a Němcům to ze srdce přejeme, je to přece jen evropská geocachingová velmoc.

 

 

Scroll To Top