Domů / Tipy redakce / Darujte LAB keš
Darujte LAB keš

Darujte LAB keš

Na únor si pro nás Groundspeak připravil novinku, kterou nazval I<3 Geocaching. Jde o možnost založení vlastní LAB keše. Publikace této keše neprobíhá běžným způsobem, jaký známe u klasických keší. Přinášíme tedy několik informací, abychom vás navnadili.

Co je to I<3 Geocaching?
V průběhu února si může každý kačer, který má zaplacené prémiové členství, vytvořit keš, která bude určena jen jedné jediné osobě. Jakmile tuto keš dotyčný nalezene a zaloguje, bude okamžitě automaticky archivována. Nikdo další ji už pak nikdy neuvidí.

Tato keš je vlastně LAB keší. O tomto typu keší jsme psali v prosinci loňského roku v článku o Adventních geoskořápkách 2013 a pak také ve druhém díle našeho seriálu o základech geocachingu. LAB keše slouží Groundspeaku k testování novinek a vypadá to, že právě i tohle je ten případ. Jak GS sděluje: „Publikacemi a nálezy LAB keší nám kačeři pomáhají vytvářet budoucnost geocachingu.“

Jak to bude probíhat?
Pokud máte premiové členství, obdržíte 3. února e-mail o I<3 Geocaching testu s odkazem na stránku s instrukcemi. V případě, že by vám e-mail do mailové schránky nedorazil, měl by být odkaz s linkem na program LAB cache creator k nalezení na stránkách blog.geocaching.com. Prostřednictvím tohoto prográmku pak vytvoříte jednoduchý listing a dále zadáte kód pro zalogování. Ten pak fyzicky umístíte na souřadnice LAB keše. Ještě před samotnou publikací keše bude možné si prohlédnout, jak keš uvidí obdarovaný. Ale pozor, při testu nezadávejte logovací kód, ten je použitelný pouze jednou!

Kam LAB keš umístit?
Podle pravidel pro tuto LAB keš není bezpodmínečně nutné, aby měla svou krabičku. Ale pokud si usmyslíte, že chcete nálezci prostřednictvím téhle kešky dát kromě možnosti zalogování labky ještě další překvapení, pak vytvořte keš s fyzickou krabičkou. Fantazii se meze nekladou. Ukryjte tam třeba dva lístky do kina a uvidíte, jestli vás obdarovaný vezme s sebou:).

Další změnou oproti konvencím při zakládání keší je, že keš může být umístěna uvnitř budov. Můžete kód nalepit třeba na lavici v budově nějaké veřejné instituce. Nebo pokud s obdarovávaným kačerem žijete v jedné domácnosti, můžete mu kód zanechat kdekoliv v bytě. Pro inspiraci můžete zhlédnout video. Jenom při tom nezapomeňte, že je únor a že jsme zhruba na padesáté rovnoběžce…

 

 

Jak je to se schvalováním keše?
Tuhle keš zakládáte jako osobní, a tak vám do toho, jak má vypadat a kde má být, nebude nikdo mluvit. Mějte jen na paměti, že byste se měli snažit dodržovat obecná pravidla, která jsou u nás při zakládání keší běžná.

Jak zveřejnit listing?
Jednoduše zkopírujte link, který vám vygeneruje LAB cache creator na konci procesu tvorby keše. Tenhle link pak pošlete tomu, pro koho je keš určena. Dávejte ale pozor při sdílení linku, protože každý, kdo bude mít přístup k URL adrese vaší LAB keše, ji uvidí. Pokud by byla na veřejném místě, může ji obdarovanému kdokoliv vyfouknout. Jakmile ji někdo najde a zaloguje, okamžitě zmizí v archivu.

Započítá se keš do nálezů?
Nálezce dostane za nález smajlík, ale LAB keš se nijak ve statistikách neprojeví. Ani vám jako zakladatelům se tato keš neobjeví mezi již založenými kešemi.

Co takhle celodenní dobrodružství?
Nikde není napsáno, že musí zůstat jen u založení jediné keše. Pro milovníky multikeší a mysterek můžete přichystat sérii několika labek, které můžou znamenat několik hodin strávených hledáním kódů na různých místech. Tady vše opět závisí jen a jen na vaší vlastní fantazii. Limitováni jste jen svým tvůrčím myšlením a místními předpisy.

Co tím GS sleduje?
Možná je to příležitost někoho obdarovat netradičním způsobem a možná se touto cestou snaží nahlodat kačery se základním členstvím. Kdokoliv, kdo si upgraduje své základní členství na prémiové do konce února, může ještě stihnout LAB keš vytvořit.

A dost možná je to jen test, kterým si ověřují možnosti něčeho většího, co chystají do budoucna. Tak se nechme překvapit.

O tom, jak se vám I<3 Geocaching líbil, koho a čím jste obdarovali, a s jakým se to setkalo ohlasem, můžete diskutovat na naší facebookové stránce k tomuto článku nebo přidávat postřehy do komentářů přímo pod tímto článkem.

Můžete rovněž odpovědět na dotazy GS v jejich dotazníku, které se týkají založení I<3 Geocaching LAB cache a nebo na dotazy, které se týkají odlovu I<3 Geocaching LAB cache.

Foto a video: GS
Scroll To Top