Domů / Všechny články / TB se objevil na Mezinárodní vesmírné stanici ISS
TB se objevil na Mezinárodní vesmírné stanici ISS

TB se objevil na Mezinárodní vesmírné stanici ISS

Astronaut a kačer v jedné osobě Rick Mastracchio o sobě dal vědět veřejnosti naposledy přes sociální síť twitter 5. listopadu před odletem na Mezinárodní vesmírnou stanici ISS. O počínání členů posádky kosmické lodi Soyuz, ze kterých se později stali noví obyvatelé ISS, jsme se pak dozvídali hlavně ze zpráv v médiích. Hlavní postavou těchto zpráv ale nebyl kupodivu kačer Rick a hlavním tématem rozhodně nebyl geocaching.

Všechny zprávy se věnovaly olympijské pochodni, kterou s sebou astronauti vezli. O víkendu vystoupili kosmonauti Oleg Kotov a Sergej Rjazaňskij do otevřeného vesmírného prostoru, kde plnili po dobu šesti hodin pracovní povinnosti a při tom si pochodeň předali. Předání sledovaly miliony televizních diváků po celém světě. V pondělí pak odletěla trojice kosmonautů, Rus Fjodor Jurčichin, Američanka Karen Nybergová a Ital Luca Parmitano, a přivezli s sebou pochodeň zpět na Zemi, aby mohla pokračovat ve své pouti do Soči. Na stanici tato trojice strávila bezmála šest měsíců.

 

 

Nás, kačery, ale kromě předávání olympijské pochodně vzrušovala ještě jiná věc. Neměli jsme žádnou zprávu o Rickovi ani TravelBugu, který s sebou na ISS vezl. Až do úterka. V ten den přišla přes Rickův profil na twitteru následující zpráva:
„Lidi, jsem zpátky online. V prvních několika dnech na vesmírné stanici jsem neměl připojení. Teď, když @astro_luca a @AstroKarenN odletěli, jsem online!“

Od úterka 12. listopadu už tedy můžeme sledovat prostřednictvím zpráv z twitteru, co se na stanici děje. Pro ty, kteří twitter nepoužívají, publikujeme alespoň galerii fotek, které od Ricka dosud dorazily s jeho zprávami. Pro aktuální zprávy a podrobnosti z dění na stanici si neváhejte udělat registraci na twitteru a sledujte Rickovy tweety online na jeho profilu @AstroRM.

 

Foto: AstroRM
Scroll To Top