Domů / Reviewers / Povinným betatestům odzvonilo
Povinným betatestům odzvonilo

Povinným betatestům odzvonilo

Minulý víkend proběhlo v Klášterci nad Ohří setkání českých reviewerů. Sešli se zde vysloužilý TrainTour Reviewer a současní Skupec Reviewer, Alex Reviewer, Voyager Reviewer, geoawareCZ, Sopdet Reviewer a Tobias Reviewer. Přítomen byl i DarkLord Reviewer, i když v trochu jiné podobě, než všichni ostatní. Mělo jít ryze o nepracovní setkání.

Při společném odlovu několika krušnohorských keší, ještě nikdo netušil, že za několik hodin budou řešit pracovní reviewerovské záležitosti.

Hned v pondělí po krušnohorském setkání k nám prosákly zprávy o tom, že se chystá nějaká nová věc, ale nikdo nám dopředu nechtěl říct, o co půjde. Vše vyšlo najevo teprve v úterý 8. října, kdy se na fóru geocaching.cz a na regionálních fórech objevilo nové prohlášení reviewerů. To dostal za úkol uveřejnit služebně nejmladší Tobias Reviewer. Jde o to, že z Groundspeaku přišlo doporučení, aby u keší, které zakládají nováčci, nebyly povinně vyžadovány betatesty. Na fóru geocaching.cz se okamžitě strhla bouřlivá diskuse zastánců a odpůrců betatestů. Vášně byly tak velké, že hned ve středu bylo vlákno týkající se betatestů uzavřeno.

 

Pro Vás, kdo jste tuto novinku ještě neměli možnost číst jinde, uvádíme doslovný přepis níže. Pokud budete mít potřebu se k tomu vyjádřit, máte příležitost na našich stránkách v podobě komentářů.

Drazí přátelé,
pro některé z vás máme špatnou zprávu, pro jiné naopak dobrou.
Na doporučení Groundspeaku jsme se rozhodli, že už dál nebudeme vyžadovat povinné betatesty u prvozakladatelů. Od nynějška je budeme už jen doporučovat a je na každém nováčkovi, zda si o betatest požádá nebo ne. Věříme že zodpovědní a rozumní kačeři si i nadále nechají od zkušenějších kolegů pomoci, a že těch podprůměrných keší bude co nejméně. Místo toho u nováčků a jakýchkoliv nejasností budeme vyžadovat velmi podrobné informace včetně fotografií, abychom mohli posoudit, zda je vše v souladu s pravidly. V ojedinělých případech, zejména u T5 nebo když budeme mít podezření, že není vše v pořádku, můžeme samozřejmě i nadále použít betatest.

Tým reviewerů ČR

Foto: geoaware
Scroll To Top