Domů / Reportáže / GPS MAZE EUROPE zahájen!
GPS MAZE EUROPE zahájen!

GPS MAZE EUROPE zahájen!

V pátek v 18:00 hodin byl v pražské Stromovce nedaleko Šlechtovky slavnostně zahájen dlouho očekávaný a v Evropě jedinečný event GPS MAZE EUROPE. Než se tak stalo, byli jsme svědky několika událostí na různých místech.

Stromovka
Už v pět hodin ráno se ve Stromovce scházejí pořadatelé z ČAGeo a ákladní auto přiváží před Šlechtovku stavební díly stanu, budoucí útočiště eventu. Začíná se skládat podlážka a až teprve kolem deváté hodiny se zvedá kovová konstrukce.

 

Mezitím přijíždí štáb České televize, aby přímo z tohoto místa odvysílal přímý vstup do pořadu Studio 6. Předseda ČAGeo Jan Linhart (hradník) a Honza Martínek (JohnnyM.) vysvětlují podstatu geocachingu a akce samotné. V programu je uvedeno, že reportáž bude trvat téměř 45 minut, ale vstup do vysílání se nakonec omezil na pouhých 10 minut.

Nutno přejít na II. část Studia 6, od 2.34 min

Před polednem stan konečně stojí a může se začít instalace naučných banerů, které jsou podstatou eventu a shrnují základní témata hry.

 

Pražský hrad, Karlův most, Staré město
Bryan Roth z Groudspeaku loví za asistence Jiřího Ledahudce (kulhal) a Martina Šimka (martin.simek) pražské keše. U Plynových lamp na Hradčanech Bryana poznává anglicky mluvící kačerka z Německa. Během nečekaného a vřelého setkání Bryan obdaruje ženu svými osobními coiny a coiny Groundspeak HQ. Po prohlídce Hradu následuje zastávka ve Svatováclavské vinici s ochutnávkou burčáku. Po odlovu keše Nejužší ulička Praze je čas na oběd.

U Malostranské mostecké věže se k Bryanovi připojuje Groundspeak Lackey Annie Love se svým slovenským kamarádem Martinem. Martin je synem slovenského reviewera Geolancera a studuje v Praze. Celá skupina směřuje odlovit nejnavštěvovanější keš planety Karlův most. V tuto chvíli má 13 661  logů a s naprostým přehledem stále vede. U keše Bryan opět navazuje kontakt s kačery z Moravy a Slovenska, se kterými se potkává u logbooku, a obdarovává je coiny. Na oplátku dostává českou specialitu – CWG. Na Karlově mostě proběhne ještě zastávka u jedné z posledních českých virtuálek Cache my Czech. Jako poslední je odlovena Terezka, druhá nejnavštěvovanější keš na světě. Následuje návrat do dějiště GPS MAZE EUROPE ve Stromovce.

Stromovka podruhé
Zde se ke skupině připojuje prezident Groundspeaku Jeremy Irish, který dorazil i s rodinou. Ač se v určitých okamžicích zdálo nemožné, že se zahájení eventu stihne v plánovaný čas, povedlo se . Přesně v 18:00 pronáší Bryan uvítací a děkovný proslov a poté přestříhává pásku u vchodu do stanu. GPS MAZE EUROPE je oficiálně zahájen.

Restaurace Kolkovna
Ještě večer proběhlo v Kolkovně Na Příkopě za účasti členů ČAGeo setkání představitelů Groundspeaku a Garminu. Za Groundspeak zde byli oba zakladatelé Jeremy a Bryan, za Garmin Europe Martin Reich, Christian Plötner a šéf českého Garminu Ivo Steiner.

Vztahy mezi oběma stranami byly v poslední době poněkud chladnější a od tohoto setkání se očekává, že by opět mohli nalézt společnou řeč.

P1080828 620 copy

 

Scroll To Top