Domů / Reportáže / Přípravy na GPS MAZE EUROPE vrcholí, vedení Groundspeaku je v Praze
Přípravy na GPS MAZE EUROPE vrcholí, vedení Groundspeaku je v Praze

Přípravy na GPS MAZE EUROPE vrcholí, vedení Groundspeaku je v Praze

Megaeventových akcí se téměř pravidelně účastní některá z významných osobností společnosti Groundspeak. Nejinak je tomu i v případě eventu GPS MAZE EUROPE a megaeventu GeocoinFest Europe 2013, které se konají již tento víkend 6.–9. září v pražské Stromovce a na Výstavišti v Holešovicích.

Máme to štěstí, že se můžeme dokonce těšit na oba spoluzakladatele Groundspeaku, prezidenta Jeremyho Irishe a viceprezidenta Bryana Rotha. Akcí se zúčastní i Annie Love, trackable director společnosti. Velice příjemná je i účast Marka Clemense (AvroAir), zakladatele megaeventů GeocoinFest. Ohlášeni jsou dále nejvyšší evropští představitelé výrobce navigačních přístrojů Garmin, zástupce Czech Tourism a Magnus Manson, manažer Project-GC.com.

Dnes odpoledne ve 13:30 místního času přistálo na Letišti Václava Havla letadlo společnosti KLM, které přivezlo první dvě z výše jmenovaných napjatě očekávaných osobností, sympatického a vždy usměvavého Bryana Rotha a Marka Clemense. Od rozdělané práce na přípravách stanu je přijeli přivítat předseda ČAGeo Honza Linhart (hradnik), člen výkonného výboru asociace Jirka Ledahudec (kulhal) a Honza Martínek (JohnnyM.), hlavní koordinátor projektu GPS MAZE.

Uvítací výbor čekal přímo u východu z letadla a doprovodil hosty do VIP salonku na letišti, kde bylo připraveno občerstvení po dlouhé cestě včetně vynikajícího českého piva. Vedení letiště připravilo překvapení v podobě modelu letadla Boeing 747. Úsměvné na tom je, že se tato letadla vyrábí právě v Seattlu, kde Groundspeak sídlí. Bryan prohlásil, že na model Boeingu připevní trackovací číslo a nechá ho putovat mezi kešemi. Hosté se pak zapsali do VIP knihy letiště, která tak trochu připomínala logbook, do kterého se budou od zítřka logovat účastníci GPS MAZE EUROPE. Bryan si na letišti prohlédl také instalaci věnovanou Václavu Havlovi a odlovil keš umístěnou v hale. Poté se hosté přesunuli do hotelu, aby si odpočinuli a nabrali sílu na dlouhý a pestrý víkendový program. Všichni tři zástupci Groundspeaku by se měli zítra zúčastnit oficiálního slavnostního zahájení GPS MAZE EUROPE v 18 hodin.

Studio 6 na ČT24 má zítra od 8:50 do 9:30 na programu pořad „Praha: hlavní město geocachingu“. Proběhne i přímý vstup z pražské Stromovky, kde se tou dobou bude stavět stan, který se na tento víkend stane sídlem prvního GPS MAZE EUROPE.

kamera: Jan Martínek (JohnnyM.)
Scroll To Top